Het Amphia Ziekenhuis uit Breda kiest voor positieve benadering van werkstress

31 oktober 2014

Het doel van het trainingsprogramma ‘Amphia floreert’ is verpleegkundigen gelukkig(er) te laten werken door hun persoonlijk leiderschap te versterken. Het driedaagse trainingsprogramma biedt handvatten om meer plezier, voldoening en zingeving uit je werk te halen. Zo krijgen medewerkers meer zicht op hun eigen kwaliteiten. Want waar krijgen zij energie van en waar juist ook niet? Deze plus- en minpunten worden in de training in relatie gebracht tot gelukkig werken. De pilotfase van deze ‘geluksaanpak’ levert positieve resultaten op, waaronder de bevlogenheid volgens patiënten (4,2 →  5,3), het verzuim (6 dagen →  0 dagen), en het aantal vertraagde ligdagen (82 dagen → 24 dagen). “Nader onderzoek onder 120 verpleegkundigen moet laten zien hoe groot het effect van ‘Amphia floreert’ precies is en welke andere belangrijke factoren bijdragen aan het verminderen van werkstress”, aldus initiatiefnemer en Arbeids- en Organisatiepsycholoog Erwin Klappe.  
 
“Ik wissel van baan om de werkstress en het werkplezier van mijn collega te ervaren”
Om hun aanpak kracht bij te zetten wisselen meerdere werknemers van Amphia tijdens de Check Je Werkstress Week van 3-6 november van baan. Hans Meij, lid van het Directiecomité en beveiliger Esther Haverman ruilen op 3 en 4 november van baan om elkaars werkstress en werkplezier te ervaren. De voorzitter van de Raad van Bestuur, Olof Suttorp wisselt op 5 en 6 november van baan met Frenk Martin, supportdeskmedewerker van de Helpdesk in Amphia. “Ik doe mee aan de banenwissel om zo ook eens de werkstress en het werkplezier van een collega te ervaren”, aldus Frenk. “Ik verwacht dat een dag van baan ruilen heel inspirerend, leuk en leerzaam kan zijn. Ik heb er dan ook veel zin in.”
 
Werkstress in Nederland
In Nederland lopen jaarlijks bijna 1 miljoen mensen het risico op een burn-out of andere werk gerelateerde psychische ziekten. Signalen zoals slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet op tijd herkend. Twaalf procent van de werknemers heeft last van een burn-out of zit er tegen aan. Binnen veel organisaties is de kans groot dat er collega’s of werknemers zijn die wegens werkstress thuis zitten of die de werkdruk niet aan kunnen. De Check Je Werkstress campagne wil werkstress bespreekbaar maken en daarmee verzuim op de werkvloer voorkomen.
 
Check Je Werkstress Week
Van 3 tot en met 6 november organiseert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid samen met Focal Point de Check Je Werkstress Week. Tijdens deze week wordt er samen met ambassadeurs Leontien van Moorsel en Arko van Brakel en diverse bedrijven zoals ING, de Baak, Siemens, Amphia Ziekenhuis en Horizon College aandacht besteed aan werkstress. Bedrijven gaan in gesprek met hun werknemers over werkstress, organiseren bijeenkomsten over werkstress, ruilen een dag van baan om werkplezier en motivatie te verhogen en bevorderen een gezonde leefstijl door looplunches. Voor het volledige overzicht van alle activiteiten tijdens de werkweek kijk op www.checkjewerkstress.nl